Magyar Termék védjegyek – Te hányat ismersz?

Tudtad, hogy a Hajdú-Coop üzletek polcain több mint 60%-ban magyar termékeket találsz, magyar márkáktól? A hazai termékek vásárlásával nemcsak a magyar gazdaságot támogatod, de egy lépéssel közelebb kerülsz a környezettudatos életmódhoz is.

A „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. védjegyét magán hordozó áruk megvásárlásával egy megbízható minőségű, ellenőrzött alapanyagokból készült, hazai előállítású terméket vásárolsz. De mennyire ismered a Magyar Termékek védjegyeit?

Összetevőinek több, mint 50%-a magyar, és a feldolgozás minden egyes lépése Magyarországon történt.

Annyiban tér el a magyar terméktől, hogy az alapanyagok kisebb része már származhat importból.

Magyarországon feldolgozott, de többségében külföldi eredetű összetevőket tartalmazó termék.
Ez a kategória azért született, mert sok olyan termék van, amelynek az alapanyagai nem állíthatók elő hazánkban, de maga a termék elkészítése itt történik.

100% magyar alapanyagból, Magyarországon készült.

  • az állatot hazánkban nevelték fel,
  • a növényt itthon termesztették,
  • a feldolgozás minden lépése itthon történt,
  • a felhasznált alapanyagok Magyarországról származnak, az összetevők körében kivételt csak az adalékanyagok, fűszerek és a só jelenthet.

75%-nál magasabb magyar hozzáadott értékű szolgáltatás.

Amennyiben a szolgáltatás erősen nemzeti jellegű, úgy magyar szolgáltatás esetén akkor kaphatja meg a védjegyviselési jogot, ha a szolgáltatás teljesíti az ezzel kapcsolatos fogyasztói elvárásokat.

Minőségi tulajdonságaikkal emelkednek ki a hazai termékek kínálatból.

A magyar fogyasztók egyre tudatosabban keresik a kimagasló minőségű élelmiszereket. A hazánkban működő vállalatok világszínvonalú termékek előállítására képesek.

Környezetbarát tulajdonságaikkal emelkednek ki a hazai termékkínálatból.

A gyártók és kereskedők egyre többet tesznek a környezetterhelés csökkentésért. A védjegy támogatja a fenntartható fogyasztást, és erősíti a környezettudatosságot.